KAPUVÁRI HÍRHATÁR - Egy csodálatos átváltozás története

KAPUVÁRI HÍRHATÁR
   
 2016.06.29.
 Szerda
Ma Péter, Pál napja van.
Holnap Pál napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 10. 29. 12:09     


Egy csodálatos átváltozás története
Kadi Fatiha, egy kapuvári lány cikke életről, hozzáállásról és a pozitív gondolatok fontosságáról.

Kadi Fatiha, egy kapuvári lány cikke életről, hozzáállásról és a pozitív gondolatok fontosságáról.


„ A holnap elkezdődött, magad alakítod a sorsod, a jövőd!

Nem testek vagyunk lelkekkel, hanem LELKEK VAGYUNK testekkel!”

…ez volt az a mondat, amely elgondolkodtatott, még jó pár évvel ezelőtt.

 

 Kadi Fatiha vagyok, grafológus, SalsAfrika Dance oktató. A művészetek számtalan ágában képviseltetem magam. Levegőm a tánc és a zene, az ecsetek és a festővászon pedig személyes jó barátaim.

   Kapuváron nőttem fel túlsúlyos kislányként, nem kis komplexusokkal, gátlásokkal, amit mondanom sem kell, rányomta bélyegét egész eddigi életemre. Mindig azzal küszködtem, hogy hogyan tudnám megváltoztatni azt a képet, amit a tükörben látok. Számos utat, technikát megpróbáltam önmagam fejlesztésére, lefogyasztása érdekében, de inkább a sok kapuvári tanáromnak és mesteremnek köszönhetem, hogy hittek a tehetségemben és tudásomban (helyettem is). Ezért is leszek mindig hálás Kapuvárnak!

    23-24 éves koromban találtam meg a megfelelő gondolatokat, azokat az ősi tudásunkhoz tartozó technikákat, amik pillanatok alatt megváltoztatta a látásmódomat önmagammal való kapcsolatomban. Többek között a mozgás kulcsfontossággal bír, és mivel az én életemben a tánc, az a forma, amihez ösztönösen nyúlok, kötelességemnek éreztem, hogy átadjam ezt a fajta tudást az embereknek.

 

Családomnak hála, nyitott szemléletmódban nevelkedtem, és sosem elégedtem meg a felszínnel. Mindig tudtam, hogy kell léteznie valami másnak, valami mélyebbnek, a világ, az életünk, a testünk működését illetően.

 

   14 éves táncos és 7 éves grafológiai pályafutásom alatt gyűjtött tapasztalatom alapján, az emberek 99%-a önbizalomhiányban, és- ami a legrosszabb ÖNSZERETET HIÁNYBAN szenved. Pontosan ez az, ami meggátolja fejlődésüket és sikereik elérését. Nekem is rá kellett jönnöm, hogy nem elég a külső agresszív megváltoztatása, sokkal mélyebbről kell kezdenem az átalakítást. Nagyító alá kellett vennem a legfontosabb kapcsolatomat, ami csak létezik, méghozzá az önmagammal való kapcsolatomat! Ez egy kényes pont legtöbbünk számára, viszont az alapja mindennek, alapja életünknek! Rá kellett jönnöm, hogy tudatunknak és gondolatainknak óriási ereje van!

 

Miért nem vagyok elégedett? Miért nem becsülöm magam eléggé? Hogy jutottam el idáig? Miért nem nézek ki úgy, ahogy a szomszéd? stb. stb.... gondolom ismerős kérdések ezek.

 

Hát itt az idő, hogy végre kezünkbe vegyük a dolgokat és „kitakarítsunk” a SAJÁT házunk táján!

 

Fati látványos változáson ment keresztül

 

 Csináltam egy listát, amire felvázoltam, minden olyan dolgot, álmaimat, amiket el akartam érni. Közöttük volt egy új táncos edzés-stílus kialakítása és az emberek segítése is. Ez nekem tökéletes motiváció volt. Láttam magamat sok ember előtt táncolni, láttam magam gyönyörű ruhákban, elégedetten. Ahogy behunytam a szemem, csak ezt láttam. Elhittem- a körülmények ellenére is- hogy ez az a valódi énem, azért áhítozok annyira érte, mert azt kell csinálnom, bármennyire is lehetetlennek tűnik jelenleg, az vagyok én!  Elhittem, hogy megérdemlem, és szépnek születtem, ahogy Te is! Találd meg önmagad, a tálentumaidat, és ÉREZD mire születtél! Adjon erőt és motivációt, célt!

 

Saját magam kárhozása helyett, el kezdtem testemtől folyamatosan elnézést kérni, hálát adtam neki minden egyes napért, hogy védelmez, cipel, táplál, és, hogy kitartott mellettem. El kezdtem tudatosan dicsérni magam, emelni rezgés szintemet. Minél többször dicsértem önmagam, egyre kevesebb zsírpárnácska lett a testemen! Miért? Mert így bevégezte azt, amiért jelen lett a testemben, elvégezte a feladatát. Ráébresztett valódi önmagam megszeretésére. EZ A VALÓDI „FOGADD EL ÖNMAGAD!” Addig csücsül rajtad, míg nem jössz rá a „nyitó kódjára”, azaz, míg el nem engeded, és hagyod az agresszív, negatív érzelmeidet önmagaddal szemben! Nem harcolni kell, nem ellenállni kell! Engedni és szeretni! EZ A KULCS!  A lélek és az érzelem a kapitány, ahogy bent érzed magad, úgy alakul hozzá a tested is!

 

Nem elég lemondani a vacsoráról, nem elég reggeltől- estig fitness termekbe járni, ha egészségesen akar az ember változtatni! Szükséges a mentális változtatás is. Ki kell békülnöd és meg kell ismerned önmagad! E nélkül nem megy.

 

Célom mindig is az volt, hogy nyújtsak valamit az embereknek, a mellett, hogy azzal foglalkozhatok, amivel szeretek. Így létrehoztam egy új irányzatot, a SalsAfrika Dance-t, ami tökéletes mozgásforma minden latin, afro- tánc és zene kedvelői számára. Ez egyfajta táncos edzés, ahol felszabadíthatjuk gátlásainkat, feltöltekezhetünk a ritmusok segítségével és elképesztően könnyedén formál. A tánc tökéletes eszköz arra, hogy elengedjük önmagunkat, megéljük szenvedélyeinket, és szembesüljünk azzal a CSODÁLATOS SZEMÉLYISÉGGEL, AKIK VALÓJÁBAN VAGYUNK!

 

Hidd el, hogy képes vagy rá, csak tedd meg az első lépést! Ehhez kívánok sok sikert és erőt!

                                                                                           


Kadi FatihaHa tetszett a cikk, kedveld a Kapuvári Hírhatár Facebook oldalát!


További hírek

  Óriási toronyházakat terveznek az Árpád híd tövébe
2016. 06. 28. 20:30 hirhatar.hu
  A magyar válogatott 3,65 milliárd forintot keresett az Eb-n
2016. 06. 28. 16:40 hirhatar.hu
  Kigyúrt őrzővédők csaptak össze a Ligetvédőkkel éjszaka
2016. 06. 27. 15:31 hirhatar.hu
  Egy korszak zárult le a DK életében – jelentette ki az elnök
2016. 06. 26. 21:20 hirhatar.hu
  Választást akar nyerni az MSZP új elnöke
2016. 06. 26. 18:01 hirhatar.hu
  Molnár Gyula lett az MSZP elnöke
2016. 06. 25. 18:25 hirhatar.hu
  London polgármestere a magyaroknak is üzent
2016. 06. 25. 18:01 hirhatar.hu
  Tizenhat éves debreceni íjász lett világbajnok
2016. 06. 24. 20:31 hirhatar.hu
  A rendőrség 90 millió forint értékű hamis gyógyszert foglalt le
2016. 06. 24. 19:10 hirhatar.hu
  72 éves rokkantat lakoltatnának ki Terézvárosban
2016. 06. 24. 15:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport